Hidrotopconstruct.ro - Constructii case | Firma constructii

"Cat costa un metru patrat construit de casa?"

Intrebarea "Cat costa un metru patrat construit de casa?" mi-a fost pusa in nenumarate randuri, desi domeniul meu principal de expertiza este reprezentat de hidroizolatii. Inca din 1999, de cand lucrez in constructii, m-am confruntat frecvent cu nedumerirea oamenilor referitoare la problema raportului dintre oferta initiala pe care o primeau pentru ridicarea unei case si suma pe care urmau sa o achite la final, inainte de a se muta in noua locuinta.
Pentru un necunoscator, a intra in jocul celor care propun oferte de constructie si apoi nu le respecta, motivand ca materialele s-au scumpit intre timp sau ca n-au putut calcula de la inceputtoate elementele necesare ducerii la bun sfarsit a proiectului, inseamna cel mai adesea un esec. Odata intrat in hora esti insa nevoit sa joci, pentru ca nu iti poti permite sa nu finalizezi constructia, chiar daca fara sa vrei te gandesti ca poate tocmai pe acest aspect mizeaza cei care nu isi respecta devizul initial.

Pe piata romaneasca exista, din pacate, multe companii care lanseaza anunturi "soc" cu preturi care pot parea atractive, fara sa explice detaliat ce includ acestea (de pilda, tipurile de materiale folosite), lasand loc unei confuzii sporite in mintea beneficiarilor.

Constientizand toata aceasta stare de fapt si sentimentele negative asociate ei (dezamagire, neincredere) si incercand sa vad lucrurile si de pe banca beneficiarilor, nu numai de pe cea a executantilor, m-am straduit sa gasesc un algoritm de calcul care sa elimine pe cat posibil astfel de situatii neplacute.

Pe baza experientei dobandite in timp si confruntandu-mi viziunea cu cea a altor ingineri constructori, mi-am propus sa calculez, pentru fiecare situatie in parte, formula ideala a ecuatiei pret materiale / mana de lucru / timp pentru executie / solutie de constructie.

Pentru a oferi celor interesati un exemplu elocvent, voi prezenta in cele ce urmeaza studiul de caz referitor la edificarea a 5 locuinte unifamiliare in zona rezidentiala Snagov, prezentand detaliat etapele de constructie (fundatii, structura...)